Menu
zavřít

ZIRBE, královna rakouských Alp

06. Listopad 2023

Královna Alp ve Vaší ložnici ZIRBE, královna rakouských Alp Rakouské dřevo ZIRBE, také známé jako alpská borovice, je v poslední době velmi populární díky svým zdravotním vlastnostem a příjemné vůni. Tato vysokohorská borovice totiž vylučuje pryskyřici pinosylvin, která má blahodárné účinky na spánek. Vůně pryskyřice uklidňuje, zbavuje stresu a snižuje tepovou frekvenci během spánku, čímž […]

Královna Alp ve Vaší ložnici

ZIRBE, královna rakouských Alp

Rakouské dřevo ZIRBE, také známé jako alpská borovice, je v poslední době velmi populární díky svým zdravotním vlastnostem a příjemné vůni.

Tato vysokohorská borovice totiž vylučuje pryskyřici pinosylvin, která má blahodárné účinky na spánek. Vůně pryskyřice uklidňuje, zbavuje stresu a snižuje tepovou frekvenci během spánku, čímž šetří Vaše srdce a prodlužuje tak Váš život. Pinosylvin zároveň působí přirozeně antibakteriálně. 

Nábytek nejen příjemně provoní Vaši ložnici, ale uvolňovaná esence také ničí choroboplodné zárodky, působí dezinfekčně a odpuzuje moly a hmyz

Výrobky z tohoto dřeva neolejujeme ani nelakujeme, účinky pinosylvinu by byly při použití oleje omezeny a při lakování takřka ztraceny. Nábytek se proto nijak neošetřuje, aby bylo působení ZIRBE na lidský organismus co nejpřirozenější. Při drobném poškození povrchu nábytku ZIRBE jej stačí lehce přebrousit a je jako nový. Postele vyrábíme bez kovových spojů a jejich materiál je tedy 100 % přírodní.

Díky svým vlastnostem se dřevo ZIRBE používá k výrobě postelí, komod, skříní  či dalšího nábytku, který se stává součástí moderního a zdravého interiéru. Dřevo ZIRBE má totiž také přirozenou schopnost regulovat vlhkost a tím pomáhá udržovat příjemné mikroklima v místnosti.

Kvalita dřeva závisí na mnoha faktorech, jako jsou růstové podmínky, stáří stromu a způsob zpracování. My si dáváme záležet na tom, abychom vybrali to nejkvalitnější, které si sami přivážíme.

Podívejte se na naši kolekci ZIRBE a nechte provonět Vaši ložnici.

Hodnoty, na kterých si zakládáme

Proč si udělat radost u nás

Vyrobeno na Valašsku

Pokračujeme v rodinné tradici a řemeslné ruční práci už od roku 1897.

Kvalita a udržitelnost

Náš nábytek z masivního dřeva vám vydrží po generace.

Lidský dotek a ruční práce

Každý náš výrobek projde pod rukama desítky lidí.

Rozumíme zdravému spánku

Již 30 let vyrábíme na míru ortopedické lamelové matrace SÁRA.

Naše služby od A do Z

Od návrhu interiéru až po vlastní dopravu a montáž po celé ČR a SR.