Menu
zavřít

Jak vybrat správnou postel?

04. Duben 2014

Postel má v našem každodenním životě velice důležitou roli. Podle toho jak dobře se v noci vyspíme, se totiž většinou odvíjí celý náš den. Jestliže spíme na nevhodné a nepohodlné posteli, může se tento kus nábytku stát zdrojem našich zdravotních problémů. Pokud ovšem výběr postele provedeme pečlivě a důmyslně, můžeme si tímto náš spánek naopak významně zkvalitnit a každý den se budeme probouzet plni energie a dobré nálady.

Jak vybrat správnou postel?

Jaký zvolit rám postele?

 
Rám postele určuje, jak bude postel vypadat. V posteli, která že vám bude líbit, se vám zajisté bude usínat lépe. Vzhled postele většinou určuje styl celé ložnice. Zatímco extravagantní typy postelí působí velice originálně, postele v klasickém stylu jsou zase nadčasové a nikdy nevyjdou z módy. V nabídce firmy JELÍNEK si můžete vybrat postel přesně takovou, která bude ladit s vašimi požadavky i stylem. Pokud máte rádi zajímavý a elegantní design, zajisté vás nadchne jedinečná postel ELEN. Zamyslet byste se také měli nad tím, zda si přejete mít postel s čelem nebo bez, popřípadě také jestli by měla mít postel pelest i ve své dolní části. Čelo v horní části postele bývá velice užitečné, jelikož se o něj můžete opřít například při čtení knížky. Pelest v dolní části postele může zase přispívat k pocitu bezpečí, ovšem ale lidem většího vzrůstu může spánek spíše znepříjemňovat. Postel s vysokou pelestí v dolní části je také přístupná pouze z boku postele.

Materiál postele

 
Při výběru rámu je důležité brát ohled také na jeho materiál a stabilitu. Pokud chcete své peníze investovat do opravdu kvalitní postele, která vám vydrží po několik desítek let, jasnou volbou je postel vyrobená z masivního dřeva. Masivní dřevo má totiž vysokou životnost i odolnost. Kvalitně zpracovaná dřevěná postel vám nebude ani po létech používání nepříjemně vrzat a vás tak v noci nebude budit každé otočení. Masivní dřevo vám navíc krásně provoní ložnici, a zanechá tak v místnosti otisk nefalšované přírody.
 

Jaké by měla mít postel rozměry?

 
Kromě vzhledu je také důležité zamyslet se nad rozměry vaší budoucí postele. Při výběru konkrétních rozměrů je třeba řídit se zejména dle naší fyziologie. Podle zásad správného spaní, by se měla minimální šířka postele pro jednu osobu pohybovat okolo 90 cm a délka by měla mít cca 2 m. Obecně také platí pravidlo, že čím širší postel, tím pohodlnější. Také výška postele by měla odpovídat určitým standardům, které se pohybují okolo 40 – 50 cm. Současně je také důležité brát přitom zřetel na výšku svojí postavy, zdravotní stav anebo věk. Čím je postel vyšší, tím lépe se do ní uléhá i se z ní snadněji vstává. Vysokou postel oceníte obzvláště v případě, pokud máte problémy s pohybovým aparátem. Z dlouhodobého hlediska se proto určitě vyplatí pořídit si postel vyšší. Firma JELÍNEK nabízí svým zákazníkům kvalitní postele nadstandardní výškou lehací plochy. Jedná se zejména o postel MICHAELA PLUS, kdy výška lehací plochy činní 51-63 cm a postel GABRIELA PLUS s výškou lehací plochy 56-68 cm. Výška těchto postelí je také závislá na výši umístěného roštu a matrace. Vysoké postele ocení také lidé s endoprotézou anebo těhotné ženy.

 

Kvalitní matrace je základ

Součástí každé postele je samozřejmě matrace. Příliš tuhá matrace způsobuje nevyvážené rozložení těla a přílišný tlak na kyčelní i ramenní kloub a pánevní oblast. Měkká matrace zase neposkytuje našemu tělu při spaní žádnou oporu a způsobuje deformaci páteře a další problémy s pohybovým aparátem. Matraci je proto důležité volit dle individuální váhy a zdravotního stavu. Ortopedické lamelové matrace SÁRA vám nabízejí možnost upravit si je dle vašich potřeb a dopomocí jednoduché výměny pružících nosníků. Matrace SÁRA a ZORA mají zabudovaný pružný lamelový rošt, na kterém je položena roznášecí vrstva. Vhodnou roznášecí vrstvu si může každý zákazník libovolně zvolit z naší nabídky. Potahy ortopedických matrací lze kdykoliv sundat a vyprat i při vyšší teplotě. Díky tomu bude vaše lůžko splňovat všechny požadavky na hygienu i na příjemný komfort během spánku.

Hodnoty, na kterých si zakládáme

Proč si udělat radost u nás

Vyrobeno na Valašsku

Pokračujeme v rodinné tradici a řemeslné ruční práci už od roku 1897.

Kvalita a udržitelnost

Náš nábytek z masivního dřeva vám vydrží po generace.

Lidský dotek a ruční práce

Každý náš výrobek projde pod rukama desítky lidí.

Rozumíme zdravému spánku

Již 30 let vyrábíme na míru ortopedické lamelové matrace SÁRA.

Naše služby od A do Z

Od návrhu interiéru až po vlastní dopravu a montáž po celé ČR a SR.