Menu
zavřít
  • Domů
  • Blog
  • Vlastnosti roznášecích vrstev u matrací

Vlastnosti roznášecích vrstev u matrací

01. Leden 2014

Na pružný lamelový rošt matrace je položena prodyšná roznášecí vrstva, zajišťující rovnoměrné rozložení váhy těla bez bodových tlaků, což je nezbytné pro správný krevní oběh. Zákazník si může vybrat roznášecí vrstvu z tzv. studené PUR pěny, NATURLATEXU, NAWAPURU, CELLPURU a XDURY nebo luxusní latexové pěny EMBRACE.

Vlastnosti roznášecích vrstev u matrací
PUR pěna

Studená PUR pěna se vyznačuje vysokou pevností a pružností. Je to vysoce prodyšný materiál, který má na vrchní straně drobné výstupky – nopky. Ty ještě více provzdušňují povrch matrace a omezují tak výskyt roztočů, kteří potřebují k životu a množení vlhké prostředí. V neposlední řadě působí nopky jemným masážním efektem.

NAWAPUR

NAWAPUR je přírodní, ekologická, prodyšná pěna, jejíž hlavní složkou je rostlinný výtažek z byliny skočce obecného, známý jako ricínový olej. Pěna má vynikající mechanické vlastnosti (pevnost, pružnost, elasticitu).

CELLPUR

CELLPUR – komfortní prodyšná PUR pěna v kombinaci s vláknem TENCEL otevírá novou dimenzi v hygieně a komfortu. Vlákno přirozenou cestou přijímá vlhkost, kterou posléze rychleji uvolňuje do prostředí. Ve srovnání s ostatními vlákny vykazuje TENCEL nejvyšší schopnost absorbce vlhkosti. Vzniká tak suché a příjemné prostředí pro spánek, které ocení především alergici a astmatici.

XDURA

XDURA je unikátní pěna, která nepatří mezi studené, líné ani standardní pěny. Jedná se o univerzální měkkou elastickou pěnu, která poskytne perfektní prostředí pro klidný spánek bez pocení či přehřívání. XDURA kombinuje vlastnosti moderních pěn a svou kvalitu opakovaně dokazuje výbornými výsledky v příslušných standardech hodnocení.

NATURLATEX

Pro výrobu této latexové pěny je použito 100% přírodní mléko brazilského kaučukovníku. Díky revoluční technologii TALALAY je zaručen 100% přírodní hypoalergenní materiál s vynikající prodyšností, výbornou pružností a dlouhou životností.

EMBRACE

EMBRACE patří do kategorie viskoelastických (paměťových) pěn s otevřenou strukturou latexových buněk, které reagují na teplotu těla i okolí. Revoluční technologie TALALAY je zárukou výborné prodyšnosti s vynikajícím termoregulačním účinkem. Díky antidekubitnímu účinku je vrstva EMBRACE vhodá i pro dlouhodobě ležící osoby. Paměťovou pěnu EMBRACE 5 cm vždy dodáváme s 2cm podložkou TALALAY LATEX.

Hodnoty, na kterých si zakládáme

Proč si udělat radost u nás

Vyrobeno na Valašsku

Pokračujeme v rodinné tradici a řemeslné ruční práci už od roku 1897.

Kvalita a udržitelnost

Náš nábytek z masivního dřeva vám vydrží po generace.

Lidský dotek a ruční práce

Každý náš výrobek projde pod rukama desítky lidí.

Rozumíme zdravému spánku

Již 30 let vyrábíme na míru ortopedické lamelové matrace SÁRA.

Naše služby od A do Z

Od návrhu interiéru až po vlastní dopravu a montáž po celé ČR a SR.