Menu
zavřít

Vlastnosti bukového dřeva

28. Březen 2014

Máte rádi vzhled a vůni masivního dřeva? Pořiďte si do svého bytu nábytek z bukového dřeva, který Vás mile překvapí svojí kvalitou, odolností a provoní Vám Váš domov nefalšovanou přírodou!

Vlastnosti bukového dřeva

Firma JELÍNEK Vám nabízí kvalitně zpracovaný nábytek z masivního bukového dřeva, který Vás nadchne svým nadčasovým designem! Vybírat můžete ze široké nabídky jídelních sestav, obývacího nábytku anebo exkluzivních ložnicových sestav.

Dřevo buku má hnědou až lehce narůžovělou barvu, což propůjčuje nábytku z bukového dřeva jeho nezaměnitelný vzhled. Bukové dřevo je pevné, velice dobře se obrábí, moří a lepí. Mezi velké přednosti bukového dřeva také patří jeho dobrá ohebnost. Ohýbané části židlí a stolů z produkce firmy JELÍNEK jsou zhotoveny tradiční technologií z vrstveného bukového dřeva. Bukové dřevo je také vhodné pro krájení dýh nebo při tvorbě překližek.
Nábytek z bukového dřeva perfektně zapadne do každého interiéru, je snadný pro údržbu a budete se z něj moci těšit dlouhou řadu let. Bukové dřevo je navíc vhodné pro alergiky i pro malé děti.
 

Základní informace o buku

Buk lesní se řadí mezi listnaté opadavé stromy. Má štíhlý kmen a pravidelnou vejčitou korunu. Buk může vyrůst až do výšky přes 45 metrů a jeho plodem je bukvice. Buk lesní se hojně vyskytuje po celé Evropě a patří tak mezi nejčastěji zpracovávané stromy. Buk je také často vysazován jako okrasný strom v parcích.

Bukové dřevo a naši předci

 
Bukové dřevo bylo hojně využívané a uznávané i našimi předky, kteří věřili v jeho schopnost silně pohlcovat energie a odvádět z těla různé nemoci, migrény a bolesti hlavy. Bukové dřevo vyjasňuje naše myšlenky, dodává chuť k životu a udržuje pozitivní nadhled. Staré babky kořenářky připisovaly buku také schopnosti plnit přání a do jeho kmene vyrývaly magická znamení neboli runy.
Hodnoty, na kterých si zakládáme

Proč si udělat radost u nás

Vyrobeno na Valašsku

Pokračujeme v rodinné tradici a řemeslné ruční práci už od roku 1897.

Kvalita a udržitelnost

Náš nábytek z masivního dřeva vám vydrží po generace.

Lidský dotek a ruční práce

Každý náš výrobek projde pod rukama desítky lidí.

Rozumíme zdravému spánku

Již 30 let vyrábíme na míru ortopedické lamelové matrace SÁRA.

Naše služby od A do Z

Od návrhu interiéru až po vlastní dopravu a montáž po celé ČR a SR.