Menu
zavřít
  • Domů
  • Blog
  • Proč si pořídit zdravotní matraci?

Proč si pořídit zdravotní matraci?

13. Prosinec 2013

Naše aktivita, kterou během dne vykonáváme, musí být vyvážena patřičným odpočinkem. Pokud se ovšem v noci pořádně vyspíme na nekvalitní matraci, regenerace našeho těla nemůže probíhat naplno.

Proč si pořídit zdravotní matraci?

V případě, že se nám spí nepohodlně, naše tělo nedokáže spánkem nabrat potřebnou energii a ráno se tak probouzíme unavení a rozlámaní. Objevit se mohou i zdravotní problémy spojené s bolestí páteře, krku nebo hlavy. Špatná kvalita spánku navíc může snížit imunitu našeho organizmu a tím ohrozit naše zdraví. Jak tedy předejít těmto nepříjemným obtížím a poskytnout tělu dostatečnou regeneraci a odpočinek?

Matrace dle Vaší hmotnosti

Efektivním řešením jak významně zkvalitnit náš spánek a předejít nepříjemným problémům zejména s pohybovým aparátem, je pořídit si kvalitní zdravotní matraci, kterou si můžete vybrat a přizpůsobit přesně podle Vaší váhy a individuálním požadavkům. Pokud tedy začnete spát na takové matraci, která Vám bude přímo ušitá na míru, zajisté poznáte veliký rozdíl již po prvním vyspání!

Úleva pohybovému aparátu

Díky integrovanému roštu, kvalitní roznášecí vrstvě a podélným nosníkům, bude matrace Vašemu tělu dokonalou podporou a Vaše páteř bude po dobu spaní udržovaná v přirozené poloze. Díky zdravotní matraci zabráníte i nepříjemným otlačeninám a snížíte riziko vzniku migrény. Rošt spolu s matrací zabezpečují správnou fyziologickou oporu těla při spánku, uvolňují klouby i svaly a zajišťují rovnoměrné prokrvení.

Zdravotně testovaný materiál

Dalším důvodem proč si vybrat kvalitní matraci je také její nezávadný materiál, ze kterého je vyrobena. Zdravotní matrace jsou testované a velice vhodné pro lidi trpícími alergiemi a astmatem, nebo ekzémem. Díky speciálnímu materiálu matrace, který je prodyšný, se nebudete muset bát vzniku nežádoucích plísní nebo množení mikroorganismů.

Speciální potah

Zdravý člověk vypotí během spánku cca 7dcl tekutiny, která přejde do prádla a do matrace. Zdravotní matrace mají vysoce kvalitní potahy, které dokážou do sebe absorbovat nežádoucí vlhkost a následně ji odpaří. Tím potah poskytuje spícímu dokonalý pocit suchého pohodlí během celé noci a spánku. V současné době jsou na trhu i speciální potahy s antialergickou vrstvou nebo s výtažky z rostliny Aloe Vera, která má regenerační účinky na kůži. Standardem v oblasti zdravotních matrací je také jejich snímatelný pratelný potah, díky kterému zajistíte dokonalou hygienickou čistotu vašeho lůžka.

Hodnoty, na kterých si zakládáme

Proč si udělat radost u nás

Vyrobeno na Valašsku

Pokračujeme v rodinné tradici a řemeslné ruční práci už od roku 1897.

Kvalita a udržitelnost

Náš nábytek z masivního dřeva vám vydrží po generace.

Lidský dotek a ruční práce

Každý náš výrobek projde pod rukama desítky lidí.

Rozumíme zdravému spánku

Již 30 let vyrábíme na míru ortopedické lamelové matrace SÁRA.

Naše služby od A do Z

Od návrhu interiéru až po vlastní dopravu a montáž po celé ČR a SR.