Menu
zavřít

Ložnice ze dřeva ZIRBE

15. Květen 2014 Design a nové výrobky

Toužíte mít krásnou ložnici a zároveň něco udělat pro své zdraví? Pořiďte si ložnicový nábytek z unikátního dřeva ZIRBE, které je nejen výjimečné svým vzhledem, ale také příznivě působí na lidské zdraví i psychiku.

Ložnice ze dřeva ZIRBE

Firma JELÍNEK jako první v České republice nabízí zákazníkům jedinečný nábytek ze dřeva ZIRBE. Tato výjimečná dřevina, která roste především alpských oblastech, představuje nejnovější trend v oblasti zdravého spaní a ložnicového nábytku. Dřevo ZIRBE totiž obsahuje unikátní látku pinosylvin, která má svoji charakteristickou vůni, postupně se uvolňuje ze dřeva a velice pozitivně působí na lidský organismus. Vědecké studie prokázaly, že tato látka snižuje tepovou frekvenci přibližně o 3 500 tepů v průběhu osmihodinového spánku, což odpovídá asi jedné hodině srdeční aktivity. 

Díky tomu se spánek stává hlubší a tělo si při něm více odpočine. Ráno se potom člověk cítí svěží a během dne je o poznání výkonnější. Energie tohoto výjimečného dřeva také pozitivně působí na lidskou psychiku. Dřevo ZIRBE navíc pomáhá zmírňovat přecitlivělost lidského organismu na počasí, odpuzuje z ložnice moly a obtěžující hmyz a má antibakteriální účinky. Díky tomu je dřevo ZIRBE vhodné i pro alergiky, astmatiky i malé děti. Je známo, že pro své zklidňující vlastnosti bylo dřevo ZIRBE hojně využívaným materiálem pro výrobu dětských kolébek a postýlek, což zajišťovalo klidný spánek malých dětí po celou noc.

Domovem této unikátní, pomalu rostoucí vysokohorské borovice zirbe (pinus cembra) jsou Alpy a Karpaty, kde se vyskytuje v nadmořské výšce od 1600 m a dožívá se až 400 let. Pozitivní energie ze stromu zirbe je známá již po staletí a proto jej místní lidé přezdívají „královna Alp.“
K tomu, aby mohl nábytek ze dřeva ZIRBE uvolňovat své silice a příznivě tak působit na lidský organismus je ovšem potřeba, aby dřevo volně dýchalo. Proto firma JELÍNEK vyrábí nábytek ze dřeva ZIRBE bez kovových spojů a povrchové úpravy.
V sortimentu firmy JELÍNEK naleznete jedinečnou ložnicovou sestavu ZIRBE, která vás nadchne svým dokonalým zpracováním a čistou přírodní formu. Nabídka zahrnuje dvojlůžkové postele, praktické noční stolky, komodu i praktickou barovou skříňku. Vybírat můžete z různých rozměrů nábytku.
Hodnoty, na kterých si zakládáme

Proč si udělat radost u nás

Vyrobeno na Valašsku

Pokračujeme v rodinné tradici a řemeslné ruční práci už od roku 1897.

Kvalita a udržitelnost

Náš nábytek z masivního dřeva vám vydrží po generace.

Lidský dotek a ruční práce

Každý náš výrobek projde pod rukama desítky lidí.

Rozumíme zdravému spánku

Již 30 let vyrábíme na míru ortopedické lamelové matrace SÁRA.

Naše služby od A do Z

Od návrhu interiéru až po vlastní dopravu a montáž po celé ČR a SR.