Menu
zavřít

Jaký stůl je pro vás ideální?

12. Březen 2014

Jídelní stůl je odjakživa srdcem každé kuchyně. Takový stůl ovšem neslouží pouze ke konzumaci jídla, ale je také významným a staletím osvědčeným komunikačním prvkem. U stolu se totiž denně scházíme se svými nejbližšími – s rodinou, přáteli nebo s hosty, abychom se podělili o příjemné chvíle.

Jaký stůl je pro vás ideální?

Materiál a design stolu

Pokud jste se rozhodli, že si do bytu pořídíte nový jídelní stůl, zajisté přemýšlíte o tom, jak by měl vypadat. Kromě jeho barevného odstínu, který by měl zapadat do celkového ladění místnosti, je také důležitý materiál, ze kterého stůl bude. Nejosvědčenější variantou jsou stoly z masivního dřeva, které mají vysokou odolnost a dlouhodobou životnost. 
 

Tvar a velikost

Při výběru velikosti a tvaru stolu byste měli brát ohled zejména na to, jaký prostor máte doma k dispozici. V otevřených prostorech jídelní stůl většinou tvoří předěl mezi zónou kuchyně a obývacím pokojem, nebo se také často integruje přímo do obývací zóny. V menších a uzavřených prostorech se zase stůl nejčastěji umísťuje pod okno anebo jej lze přirazit ke zdi.

Při zařizování jídelny ovšem nejste limitováni pouze prostorem, který máme k dispozici, ale také počtem osob v domácnosti. Vždy byste ale měli volit alespoň dvě místa k sezení navíc pro případné hosty. Pro čtyřčlennou rodinu se proto nejvíce hodí klasický obdélníkový stůl se šesti místy, přičemž každý přítomný by měl mít plochu pro sebe 60 cm širokou a hlubokou okolo 30 cm. V případě, že jste se rozhodli pro kulatý stůl, musíte ovšem počítat s tím, že průměr stolu 100 cm se hodí pouze pro 3-4 osoby. Ideálním řešením je proto pořídit si rozkládací kulatý stůl AMOS, který můžete pro návštěvu rozložit kdykoliv bude potřeba.

Má vaše jídelna malé rozměry a vy potřebujete pohodlně usadit velkou návštěvu? Doporučit vám můžeme exkluzivní rozkládací stůl DAVID, který lze jednoduše rozložit až na délku 310cm! K takovému stolu pohodlně zasedne až 12 lidí. Po skončení návštěvy můžete stůl zase snadno složit, aniž by vám překážel. Pokud máte doma malé dítě a potřebujete se vyvarovat ostrým hranám na nábytku, potom je skvělou volbou oválný stůl ABRAM, který v sobě dokonale spojuje všechny požadavky pro praktický, prostorný i bezpečný stůl. Tento stůl si také můžete vybrat v několika rozměrových řadách.
Hodnoty, na kterých si zakládáme

Proč si udělat radost u nás

Vyrobeno na Valašsku

Pokračujeme v rodinné tradici a řemeslné ruční práci už od roku 1897.

Kvalita a udržitelnost

Náš nábytek z masivního dřeva vám vydrží po generace.

Lidský dotek a ruční práce

Každý náš výrobek projde pod rukama desítky lidí.

Rozumíme zdravému spánku

Již 30 let vyrábíme na míru ortopedické lamelové matrace SÁRA.

Naše služby od A do Z

Od návrhu interiéru až po vlastní dopravu a montáž po celé ČR a SR.