Menu
zavřít
  • Domů
  • Blog
  • Jak předejít množení roztočů ve vaší posteli?

Jak předejít množení roztočů ve vaší posteli?

01. Červenec 2014 Tipy a triky

I když se to možná nezdá, každá postel se může velice snadno stát útočištěm mnoha bakterií a roztočů. Je to dáno zejména tím, že těmto malým mikroorganismům se daří zejména ve vlhku, teplu a také tam, kde mají dostatek potravy v podobě odloučených šupinek lidské kůže. Z těchto důvodů se roztoči právě nejvíce vyskytují právě v matracích a lůžkovinách.

Jak předejít množení roztočů ve vaší posteli?

Jak roztoči ovlivňují naše zdraví?

Roztoči nám mohou během spánku způsobovat mnohé nepříjemné zdravotní problémy. Jedná se zejména o nežádoucí alergické projevy v podobě vyrážek nebo atopického ekzému. Roztoči také mohou výrazně zhoršovat zdravotní stav lidí trpících astmatem a vlivem velkého náporu těchto alergenů může také docházet k poruchám imunity a pocitu vyčerpanosti.
 

Jak zamezit množení roztočů ve vaší posteli?

Pro to, abyste předešli těmto komplikacím, je důležité pořídit si postel s lamelovým roštem, který zajistí vaší matraci dostatečné odvětrávání a dobré je také pravidelně převlékat povlečení.
Hygienu vašeho lůžka také můžete podpořit tím, že si pořídíte takovou matraci, která je vyplněná prodyšným materiálem, který efektivně eliminuje nežádoucí výskyt roztočů uvnitř matrace. Takovéto matrace vám nabízí firma JELÍNEK. Ze široké nabídky si může každý zákazník vybrat právě takovou roznášecí vrstvu matrace, která je dostatečně prodyšná a bude mu vyhovovat.

Skvělým tipem je například vysoce komfortní prodyšná  pěna CELLPUR, která je schopna přijímat vlhkost, kterou posléze rychleji uvolňuje do okolního prostředí. Díky tomu vzniká suché a příjemné prostředí pro spánek, které ocení především alergici a astmatici.

Matrace SÁRA Sprit v praktickém potahu s odepínacím horním dílem. (roznášecí vrstva CELLPUR).

Další nespornou výhodou matrací JELÍNEK jsou také jejich speciální pratelné potahy.  Vybírat můžete z klasického potahu ze stoprocentní bavlny, který lze prát až při teplotě 90°C!
Alergici a astmatici také zajisté ocení jedinečný potah s technologií Micro Active. Tento potah se skládá ze tří vrstev, pro zajištění dobrého odvodu vlhkosti. Přírodní úprava GREENFIRST je vytvořena na bázi esenciálních olejů citrónu, levandule a eukalyptu. Potah se vyznačuje schopností aktivně ničit plísně, bakterie a odpuzovat roztoče.

V boji proti roztočům je také účinným pomocníkem potah s výtažky z rostliny Aloe Vera, jejíž aroma zabraňuje vzniku zápachů, odstraňuje nepříznivé mikroorganismy a poskytuje tak ochranu proti bakteriím a plísním. Potah se vyznačuje vysokou absorpcí vlhkosti, je vhodný pro alergiky a lze jej prát při teplotě do 60°C.

Hodnoty, na kterých si zakládáme

Proč si udělat radost u nás

Vyrobeno na Valašsku

Pokračujeme v rodinné tradici a řemeslné ruční práci už od roku 1897.

Kvalita a udržitelnost

Náš nábytek z masivního dřeva vám vydrží po generace.

Lidský dotek a ruční práce

Každý náš výrobek projde pod rukama desítky lidí.

Rozumíme zdravému spánku

Již 30 let vyrábíme na míru ortopedické lamelové matrace SÁRA.

Naše služby od A do Z

Od návrhu interiéru až po vlastní dopravu a montáž po celé ČR a SR.