Menu
zavřít
  • Domů
  • Blog
  • Jak na zdravé spaní bez alergenů?

Jak na zdravé spaní bez alergenů?

20. Leden 2015 Zdravý spánek

Jste alergičtí na prach nebo roztoče? Potom s tímto problémem zajisté bojujete každý den. Prach a roztoči totiž mají neustálou tendenci se hromadit a množit. Známým faktem je, že místem s největším počtem alergenů bývá postel. Jak se tedy těmto nežádoucím společníkům vyvarovat?

Jak na zdravé spaní bez alergenů?

Pro zdravé spaní bez dráždicích alergenů je důležité uchovávat lůžko v dokonalé hygienické čistotě. To může být ovšem problém pokud není vaše matrace dostatečně prodyšná a nemá snímatelný potah. Firma JELÍNEK proto nabízí svým zákazníkům ortopedické lamelové matrace JELÍNEK, které kromě dokonalé podpory pohybového aparátu během spánku pomáhají snižovat riziko množení bakterií a roztočů v posteli na minimum.

Prodyšné roznášecí vrstvy matrace

Ortopedické lamelové matrace JELÍNEK jsou totiž opatřeny kvalitními roznášecími vrstvami, které tvoří výplň matrace. Roznášení vrstvy jsou položené na speciálním lamelovém troštu, který je zabudován uvnitř matrace. Roznášecí vrstvy mají pěnovitou strukturu, která neposkytuje výživnou půdu plísním, roztočům ani dalším nežádoucím mikroorganismům. Tyto pěny mají otevřenou buněčnou strukturu, díky čemuž jsou prodyšné a dají se dobře čistit například pomocí vysavače. Ideální roznášecí vrstva pro alergiky a astmatiky je například studená PUR pěna, nebo vysoce prodyšná pěna CELLPUR.

Snímatelný a pratelný potah

Ortopedické lamelové matrace JELÍNEK jsou navíc opatřeny praktickým snímatelným potahem, který lze prát i při vyšších teplotách. Potahy mají speciální duté vlákno s antialergickou výplní. Vybrat si můžete buďto bavlněný potah, nebo speciální potah s výtažky z rostliny Aloe vera, která má schopnost zamezit množení plísní a bakterií v potahu. Vyzkoušet také můžete exkluzivní potah s technologií Micro Active, která se skládá hned ze tří vrstev zajišťujících dobrý odvod vlhkosti z potahu.

Praktický matracový chránič

Vaše lůžko navíc můžete doplnit o praktický chránič na matrace, který chrání matraci před zašpiněním a usedáním prachu. Matracový chránič lze taktéž kdykoliv vyprat i při vysokých teplotách.

Roztoči se skrývají i v polštáři!

Vzhledem k tomu, že prach, roztoči a bakterie se netýkají pouze matrace, je vhodné pořídit si taktéž prodyšný polštář se snímatelným pratelným potahem. Právě takový je anatomický polštář HUGO, který nejen že plně splňuje kritéria zdravého spaní pro alergiky a astmatiky, ale také poskytuje dokonalou podporu krční páteře během spánku.

Hodnoty, na kterých si zakládáme

Proč si udělat radost u nás

Vyrobeno na Valašsku

Pokračujeme v rodinné tradici a řemeslné ruční práci už od roku 1897.

Kvalita a udržitelnost

Náš nábytek z masivního dřeva vám vydrží po generace.

Lidský dotek a ruční práce

Každý náš výrobek projde pod rukama desítky lidí.

Rozumíme zdravému spánku

Již 30 let vyrábíme na míru ortopedické lamelové matrace SÁRA.

Naše služby od A do Z

Od návrhu interiéru až po vlastní dopravu a montáž po celé ČR a SR.