Menu
zavřít
  • Domů
  • Blog
  • Je lepší jedna partnerská dvoumatrace nebo dvě samostatné matrace?

Je lepší jedna partnerská dvoumatrace nebo dvě samostatné matrace?

12. Leden 2023

Výběr mezi jednou velkou partnerskou dvoumatrací a dvěma samostatnými matracemi závisí na osobních preferencích a potřebách. Obě možnosti mají své výhody a nevýhody. Nevíte, kterou variantu vybrat? Přečtěte si naše srovnání a budete mít jasno.

Je lepší jedna partnerská dvoumatrace nebo dvě samostatné matrace?

Partnerská dvoumatrace

Znáte ten pocit. Chcete se v posteli přesunout na stranu partnera, když náhle zapadnete do mezery mezi matracemi. Romantika je pryč. A společné prostěradlo tento problém zdaleka neřeší.

Proto existují partnerské dvoumatrace, kde žádná mezera mezi matracemi není. Dvoumatrace mají obvykle šířku 160, 180 nebo 200 cm. Délka se pohybuje mezi 200 a 220 centimetry. 

Obecně se tvrdí, že jedna velká partnerská dvoumatrace je vhodná pouze pro páry, které mají podobné preference ohledně tvrdosti matrace a chtějí spát na stejném povrchu. 

Pro naše matrace SÁRA však toto pravidlo neplatí. U našich matrací může být tvrdost každé poloviny matrace rozdílná podle individuálních potřeb každého z partnerů.  Díky integrovaným ortopedickým lamelovým roštům může mít každý partner vlastní váhovou kategorii. Jedna polovina matrace SÁRA může být tedy měkčí, druhá polovina pevnější.  Společný má naše dvoumatrace pouze potah, který drží celou matraci pohromadě.

Všechny naše matrace vyrábíme v naší dílně ve Valašském Meziříčí, proto jsme schopni vyrobit vám dvoumatraci přesně na míru tak, abyste se každé ráno mohli cítit svěží a odpočatí.

Výhody a nevýhody dvoumatrace SÁRA

+ plusy

  • nevzniká mezera mezi matracemi – dvoumatrace SÁRA má horní roznášecí vrstvu spojenou
  • dvoumatraci SÁRA dokážeme přizpůsobit individuálním potřebám každého z partnerů
  • díky dvěma samostatným integrovaným lamelovým roštům dvoumatrace SÁRA nepřenáší otřesy při otáčení partnera
  • u matrací SÁRA Spirit a SÁRA Boxspring i přes větší rozměr matrace je velmi snadné svléknutí a praní potahu – pere se pouze horní díl
  • dvoumatrace jsou vhodné i pro postele bez bočnic – prevence posunu matrace 

– mínusy

  • dvoumatrace není vhodná pro polohovací rošty
  • složitější manipulace kvůli vyšší hmotnosti
  • u matrací SÁRA Basic, SÁRA Klasik a SÁRA Komfort složitější praní kvůli větším rozměrům potahu (nevleze se do běžné pračky) – lze však jednoduše vyřešit zakoupením velkého matracového chrániče
  • matrace se přepravuje v rozloženém stavu, její složení je však velmi jednoduché – případně můžete zvolit vynášku a montáž našimi techniky

Dvoumatraci SÁRA je možné kombinovat pouze s úložnými prostory a rošty s výklopem od nohou.

Pro objednání dvoumatrace v našem eshopu stačí zadat šířku od 140 cm, možnosti konfigurace pro partnera se zobrazí automaticky. Rádi vám také poradíme na našich showroomech, po telefonu, emailem nebo v online chatu.

Naše partnerská dvoumatrace SÁRA se perfektně přizpůsobí potřebám obou partnerů, bez mezery uprostřed a bez vzájemného rušení při převalování během spánku. 

Dvě samostatné matrace

Druhou variantou jsou dvě samostatné matrace. Mezi jejich výhody patří snadnější údržba a manipulace. Potah bez problémů vyperete i v běžné pračce. Navíc je jednodušší matraci větrat či otáčet, jelikož má nižší hmotnost než dvoumatrace. Pokud se ve finále rozhodnete pro dvě samostatné matrace, je důležité, aby byly stejné výšky, velikosti a byly vhodné pro váš typ roštu a postele. 

U dvou jednomatrací lze mezeru mezi matracemi vyřešit pořízením společného matracového chrániče.

TIP: Matrace by měla být v posteli fixována, aby nedocházelo k jejímu posunu. Proto doporučujeme matraci SÁRA zapustit alespoň 5 cm pod horní hranu bočnice.

Výhody a nevýhody dvou samostatných matrací SÁRA

+ plusy

  • snadnější manipulace
  • snadnější praní potahu
  • snadné povlékání matrace
  • vhodné pro všechny druhy laťkových roštů včetně polohovacích 
  • kompatibilní se všemi typy úložných prostorů
  • každou matraci lze v případě potřeby použít samostatně do jednolůžka

– mínusy

  • mezera mezi matracemi – lze částečně vyřešit zakoupením matracového chrániče
  • jednomatrace není vhodná do postelí bez bočnic

 

TIP: Mezeru mezi matracemi lze vyřešit zakoupením matracového chrániče, který mezeru zakryje.

Výhodou je že, všechny komponenty matrací SÁRA jsou jednoduše vyměnitelné a do budoucna je možné vytvořit z jednomatrací dvoumatrace a naopak. 

Ať už se rozhodnete pro dvoumatraci nebo dvě samostatné matrace je vždy důležité zvážit osobní preference a potřeby obou partnerů a vybrat možnost, která vám bude nejvíce vyhovovat. Důležité je také zvážit typ postele, roštů či zda máte nebo nemáte v posteli úložný prostor.

V případě jakýchkoli pochybností nebo dotazů se na nás můžete kdykoli obrátit, rádi vám s výběrem matrace či její obnovou poradíme.

Potřebujete poradit?

Kontakty na podnikové prodejny

Hodnoty, na kterých si zakládáme

Proč si udělat radost u nás

Vyrobeno na Valašsku

Pokračujeme v rodinné tradici a řemeslné ruční práci už od roku 1897.

Kvalita a udržitelnost

Náš nábytek z masivního dřeva vám vydrží po generace.

Lidský dotek a ruční práce

Každý náš výrobek projde pod rukama desítky lidí.

Rozumíme zdravému spánku

Již 30 let vyrábíme na míru ortopedické lamelové matrace SÁRA.

Naše služby od A do Z

Od návrhu interiéru až po vlastní dopravu a montáž po celé ČR a SR.