Menu
zavřít
  • Domů
  • Blog
  • Předejděte bolestem páteře se správnou matrací a polštářem!

Předejděte bolestem páteře se správnou matrací a polštářem!

14. Duben 2014

Bolesti páteře trápí převážné procento naší populace. Problémy se zády nejčastěji způsobuje špatný životní styl, přetěžování svalových partií zad, málo pohybu, dlouhodobý stres a spánek na nevhodném lůžku. Jestliže máte například sedavé zaměstnání, měli byste tento nedostatek pohybu vyvážit pravidelným cvičením. Pokud ovšem budete každý večer uléhat na nekvalitní matraci, veškerá snaha o zlepšení stavu vašich zad bude marná.

Předejděte bolestem páteře se správnou matrací a polštářem!

Přitom správná pozice zad ve spánku bývá pro regeneraci páteře klíčová. Během spaní by se totiž tělo mělo ideálně dostat do takové uvolněné pozice, která nebude pohybový aparát nijak blokovat. Pokud jsou totiž jednotlivé obratle v poloze na lůžku správně uvolněné, můžou se díky tomu regenerovat i meziobratlové ploténky. Důležité je také poskytnout správné uvolnění kloubům, aby chrupavka netlačila na kloubní jamku. Takto se může během spánku váš pohybový aparát dokonale zregenerovat, což podstatně přispívá k napravení škod, které vznikají před den.

Pokud ovšem máte postel s příliš měkkou matrací, vaše páteř se prohýbá do oblouku, což nepřirozeně stlačuje meziobratlové ploténky. Dobré ovšem není mít ani příliš tvrdou matraci, jelikož může docházet k velice bolestivým otlačeninám ramen nebo kyčelních kloubů. Ideální je proto zvolit si takovou matraci, která bude na míru sedět vaší váze, věku i zdravotnímu stavu. Mezi takové matrace patří ortopedická lamelová matrace SÁRA z produkce firmy JELÍNEK. Obě matrace mají uvnitř zabudovaný pružný lamelový rošt, který zajistí správnou anatomickou podporu vašeho těla v každé poloze během spánku. Jednoduchou výměnou pružících nosníků si můžete nastavit tuhost matrace. Roznášecí vrstvu matrace a snímatelný potah si může každý zákazník vybrat sám z naší široké nabídky.

Bolesti zad také výrazně pomůže snížit vhodně zvolený polštář. Obecně se nedoporučuje, aby byl polštář příliš vysoký a objemný. Ideální je proto zvolit anatomicky tvarovaný polštář, který poskytne správnou oporu vaší krční páteři během celé noci. Firma JELÍNEK vám nabízí mimořádně kvalitní anatomický polštář HUGO, u kterého si může každý nastavit optimální stupeň tvrdosti tak, jak mu bude nejvíce vyhovovat. Změna tvrdosti polštáře lze jednoduše ovlivnit snadným vkládáním jader o různé tvrdosti do vnitřku polštáře. Anatomický polštář HUGO LUX umožňuje také nastavení výšky polštáře pomocí jednoduchého vložení 3 cm podložky, která je součástí polštáře.
Hodnoty, na kterých si zakládáme

Proč si udělat radost u nás

Vyrobeno na Valašsku

Pokračujeme v rodinné tradici a řemeslné ruční práci už od roku 1897.

Kvalita a udržitelnost

Náš nábytek z masivního dřeva vám vydrží po generace.

Lidský dotek a ruční práce

Každý náš výrobek projde pod rukama desítky lidí.

Rozumíme zdravému spánku

Již 30 let vyrábíme na míru ortopedické lamelové matrace SÁRA.

Naše služby od A do Z

Od návrhu interiéru až po vlastní dopravu a montáž po celé ČR a SR.