Menu
zavřít
  • Domů
  • Blog
  • Nadstandardní výšku lehací plochy ocení senioři a vysocí lidé

Nadstandardní výšku lehací plochy ocení senioři a vysocí lidé

12. Prosinec 2013

Máte problémy s každodenním uléháním a vstáváním z postele? Stačí si pořídit o něco vyšší postel! Mladým lidem, kteří nemají žádné problémy s pohybovým aparátem, nízká lehací plocha většinou nijak nevadí. S postupem věku však bývá tento způsob uléhání a vstávání z postele čím dál tím více nesnadnější. Vyšší postel ovšem ocení nejen senioři, ale také mladí vysocí lidé, pro které je tato varianta postele o mnoho příjemnější.

Nadstandardní výšku lehací plochy ocení senioři a vysocí lidé

Pro pohodlné uléhání a vstávání lze správnou výšku postele odvodit jednoduše. Optimální parametry jsou takové, aby člověk při sezení na posteli měl chodidla položená na zemi a nohy od kyčle dolů svíraly pravý úhel. Většinou se v tomto případě jedná o výšku postele v rozmezí 40 – 50 cm. Pokud má ovšem člověk například kyčelní endoprotézu, měl by být úhel otevřený. Výška postele by se potom měla pohybovat v rozmezí mezi 55 – 60 cm (dle výšky postavy člověka). Vyšší lehací plochu ocení i těhotné ženy.

Pro tyto účely nabízíme svým zákazníkům kvalitní postele s nadstandardní výškou lehací plochy. Jedná se zejména o postel MICHAELA PLUS, kdy výška lehací plochy činní 51-63cm a postel GABRIELA PLUS s výškou lehací plochy 56-68cm. Výška těchto postelí je také závislá na výši umístěného roštu a matrace. Pro zdravé a pohodlné spaní lze ještě tyto postele doplnit ortopedickými lamelovými matracemi SÁRA. Vysocí lidé si mohou u firmy JELÍNEK nechat dle domluvy zhotovit i prodlouženou délku postele.

Postel MICHAELA 180 x 200 cm

Vyšší postel má ale také řadu dalších výhod nežli jen pohodlné vstávání a uléhání. V případě, že například nemáte v místnosti podlahové topení, můžete na nízké posteli pociťovat od země nepříjemný chlad nebo průvan. Je známo, že teplý vzduch vždy stoupá směrem vzhůru a vyšší postel by vám proto mohla zajistit optimální teplotu pro spaní. Málokoho možná napadne, že vyšší lehací plocha je vhodná i pro lidi trpícími alergiemi. Blízko nad zemí se totiž hromadí velké množství prachu a dalších nečistot, které mohou dráždit alergikům dýchací cesty během spaní. Nespornou a zároveň velice praktickou výhodou vysoké postele je také fakt, že se pod ní snadno vysává nebo vytírá podlaha.

Hodnoty, na kterých si zakládáme

Proč si udělat radost u nás

Vyrobeno na Valašsku

Pokračujeme v rodinné tradici a řemeslné ruční práci už od roku 1897.

Kvalita a udržitelnost

Náš nábytek z masivního dřeva vám vydrží po generace.

Lidský dotek a ruční práce

Každý náš výrobek projde pod rukama desítky lidí.

Rozumíme zdravému spánku

Již 30 let vyrábíme na míru ortopedické lamelové matrace SÁRA.

Naše služby od A do Z

Od návrhu interiéru až po vlastní dopravu a montáž po celé ČR a SR.