Menu
zavřít
  • Domů
  • Blog
  • Jakou zvolit roznášecí vrstvu u ortopedických matrací?

Jakou zvolit roznášecí vrstvu u ortopedických matrací?

14. Leden 2016 Jak vybrat matraci

Při výběru naší ortopedické matrace máte na výběr z mnoha různých roznášecích vrstev, které svými vlastnostmi určují, jak se na matraci cítíte. Vyberte si tu pravou, která Vám bude nejpříjemnější. 

Jakou zvolit roznášecí vrstvu u ortopedických matrací?

oko-tex

Roznášecí vrstva určuje povrchovou měkkost matrace. Při výběru materiálů pro výrobu matrací sázíme na absolutní zdravotní nezávadnost a špičkovou kvalitu, kterou pravidelně prověřuje ve státní zkušebně.

konstrukce-matrace

Konstrukce matrace

Na pružný lamelový rošt je položena prodyšná roznášecí vrstva, zajišťující rovnoměrné rozložení váhy těla bez bodových tlaků, což je nezbytné pro správný krevní oběh. Zákazník si může vybrat roznášecí vrstvu z tzv. studené PUR pěny, TALALAY latexu, NAWAPURU, nebo luxusní latexové pěny EMBRACE. Nově jsme zařadili materiál CELLPUR.

Všechny uvedené pěny je možné kombinovat s 5 cm vysokou podložkou ERGOFLEX. Vznikne tím Matrace SÁRA Komfort, která je vyšší a přináší větší komfort při ležení.

Studená PUR pěna

Studená PUR pěna DUREN se vyznačuje vysokou pevností a pružností. Je to vysoce prodyšný materiál, který má na vrchní straně drobné výstupky – nopky. Ty ještě více provzdušňují povrch matrace a omezují tak výskyt roztočů, kteří potřebují k životu a množení vlhké prostředí. V neposlední řadě působí nopky jemným masážním efektem.

TIP: Tato pěna je vhodná pro spáče všeho druhu, kteří mají rádi tvrdší matraci a chtějí zdravý spánek za dobrou cenu.
Výška pěny: 5 cm

 

NAWAPUR

NAWAPUR je přírodní, ekologická, prodyšná BIO pěna, jejíž hlavní složkou je rostlinný výtažek z byliny skočce obecného, známý jako ricínový olej. Syntetický POLYOL je při výrobě pěny NAWAPUR nahrazen výtažkem z této byliny. Léčivé účinky ricinového oleje jsou známé staletí. Dodnes se tento výtažek používá ve farmaceutickém průmyslu po celém světě. Pěna má

 vynikající mechanické vlastnosti – pevnost, pružnost, elasticitu a dlouhou životnost.
TIP: NAWAPUR – to je sázka na jistotu. Vyhovuje prakticky všem a je vhodná také pro uživatele s nadváhou.
Výška pěny: 7 cm

   

 

 

CELLPUR

CELLPUR je komfortní prodyšná PUR pěna a v kombinaci s vláknem TENCEL otevírá novou dimenzi v hygieně a komfortu. Vlákno

 

EMBRACE

EMBRACE je první na světě vysoce komfortní latexová „líná“ pěna s visko-elastickým efektem (citlivá přizpůsobivost teplotě a tvaru) s otevřenou strukturou latexových buněk. Zajišťuje jedinečnou termoregulaci a prodyšnost. Tělo dokonale podepře, nevytváří žádný protitlak a umožňuje tak snadné otáčení.  Línou pěnu doporučujeme především do vytápěných ložnic, v extrémně chladném prostředí je její přizpůsobivost částečně omezena. Latexová pěna EMBRACE je vždy dodávána v kombinaci s 2 cm silnou pěnou DURÉN KOMFORT.

TIP: Tuto pěnu ocení milovníci luxusu! Má výbornou prodyšnost a zamezuje proleženinám.
Výška pěny: 5 + 2 cm

Nebojte se zeptat

Pokud si nevíte rady, neváhejte nás kontaktovat, rádi Vám s výběrem matrace poradíme 🙂

Hodnoty, na kterých si zakládáme

Proč si udělat radost u nás

Vyrobeno na Valašsku

Pokračujeme v rodinné tradici a řemeslné ruční práci už od roku 1897.

Kvalita a udržitelnost

Náš nábytek z masivního dřeva vám vydrží po generace.

Lidský dotek a ruční práce

Každý náš výrobek projde pod rukama desítky lidí.

Rozumíme zdravému spánku

Již 30 let vyrábíme na míru ortopedické lamelové matrace SÁRA.

Naše služby od A do Z

Od návrhu interiéru až po vlastní dopravu a montáž po celé ČR a SR.