Menu
zavřít

Jak zajistit zdravé spaní

09. Leden 2014

Spánkem strávíme skoro třetinu svého života. I když se to možná může někomu zdát jako ztracená doba, není tomu tak. Během spánku si totiž odpočine naše tělo i mysl a my tak načerpáme novou energii, bez které bychom nemohli fungovat. Jak ale zajistit abychom neměli problémy s usínáním, v noci se nám dobře spalo a ráno se probouzeli dokonale odpočatí?

Jak zajistit zdravé spaní

Jediný osvědčený recept na rychlé usnutí asi neexistuje. Každému totiž vyhotovuje něco jiného. Obecně se doporučuje nejíst alespoň 2 hodiny před spaním, nepít večer kávu a chodit spát i vstávat pravidelně ve stejný čas. Dobré je také místnost před spaním vyvětrat nebo nechat na noc pootevřené okno. Obecně se doporučuje uchovávat v ložnici spíše nižší teplotu okolo 18- 20 °C. Před spaním je také dobré zatáhnout všechny žaluzie nebo závěsy, jelikož si náš organismus v absolutní tmě odpočine nejlépe. Světla z ulice navíc mohou působit velice rušivým dojmem.

I když budete dodržovat zmíněné rady pro snadné usnutí a klidný spánek, pokud budete každou noc trávit na nevyhovující matraci nebo nevhodném polštáři, problémy se spaním budou přetrvávat. Není totiž nic příjemnějšího nežli se uložit po náročném dni do pohodlného a zdravého lůžka.

Pro kvalitní spánek

Našim zákazníkům nabízíme vše, co je pro zajištění zdravého spánku klíčové. Doporučit můžeme ortopedickou matraci SÁRA se zabudovaným lamelovým roštem, který zajistí správnou anatomickou podporu vaše těla. Vybírat můžete z několika typů exkluzivních a mimořádně kvalitních roznášecích vrstev, které jsou prodyšné, pružné a omezují výskyt roztočů. Výhodou těchto matrací je také možnost kdykoliv matraci upravit dle své aktuální tělesné hmotnosti.

Matrace JELÍNEK mají pratelný potah, který zajišťuje hygienický komfort pro vaše spaní. Ortopedické lamelové matrace SÁRA získaly prestižní ocenění „ČESKÁ KVALITA NÁBYTEK“.


Důležitý je také polštář

Kvalitu spánku z velké míry ovlivňuje i polštář, na kterém spíme. Naducané a neforemné polštáře mohou deformovat krční páteř a způsobovat migrénu. Pokud se tedy nechcete každé ráno probouzet s bolestí hlavy a krční páteře, vyměňte svůj nevhodný polštář za ortopedicky tvarovaný polštář HUGO, který dodá vaší krční páteři tu správnou oporu, kterou potřebuje! Polštář HUGO nabízí možnost nastavení optimálního stupně tvrdosti, který vám bude nejvíce vyhovovat.  Změna tvrdosti lze jednoduše ovlivnit snadným vkládáním jader o různé tvrdosti do vnitřku polštáře. Potah polštáře můžete navíc kdykoliv vyprat!

Prostředí, ve kterém spíte

Pokud toužíte usínat ve zdravém prostředí, zajisté byste se měli zamyslet i nad tím, jaký nábytek v ložnici máte. Některé druhy nábytku (zejména lamino) mohou do vzduchu uvolňovat škodlivé zplodiny. Přednost dejte proto při výběru ložnice raději nábytku z masivního dřeva, které vnese do vaší místnosti příjemnou a především zdravou atmosféru. Masivní nábytek má také dlouhodobou životnost a je vhodný pro lidi trpící alergiemi i pro děti. Kvalitně zpracované ložnice z masivního dřeva naleznete v široké nabídce ložnicových sestav JELÍNEK.

Hodnoty, na kterých si zakládáme

Proč si udělat radost u nás

Vyrobeno na Valašsku

Pokračujeme v rodinné tradici a řemeslné ruční práci už od roku 1897.

Kvalita a udržitelnost

Náš nábytek z masivního dřeva vám vydrží po generace.

Lidský dotek a ruční práce

Každý náš výrobek projde pod rukama desítky lidí.

Rozumíme zdravému spánku

Již 30 let vyrábíme na míru ortopedické lamelové matrace SÁRA.

Naše služby od A do Z

Od návrhu interiéru až po vlastní dopravu a montáž po celé ČR a SR.