Menu
zavřít

Jak vybrat matraci

29. Říjen 2014 Tipy a triky

Zdravý a pohodlný spánek má velice pozitivní dopad na naši psychiku i fyzický stav. V případě, že například trpíte problémy se zády, neexistuje lepší investice, nežli koupě nové matrace. Jak ovšem vybrat správnou matraci, abychom s ní byli opravdu spokojeni?

Jak vybrat matraci

Nejdůležitější vlastnost, kterou by měla každá matrace mít, je zajištění správné podpory celého těla a také by měla umožnit odpočinek a relaxaci svalů kolem páteře. Právě tyto schopnosti dokonale splňuje ortopedická lamelová matrace SÁRA z produkce JELÍNEK, která má uvnitř zabudovaný pružný lamelový rošt. Díky tomu je zajištěna správná podpora těla v každé jeho poloze během spánku. Takto bude vaše páteř při spaní ve své přirozené poloze a zamezíte tak jejímu deformování nebo přetěžování.

Věk a hmotnost uživatele

Při výběru matrace je dobré brát ohled na věk osoby, která bude matraci užívat. Zatímco mladší lidé mají v oblibě spíše tužší materiály, starší lidé zase mají zvýšenou potřebu komfortu a dávají přednost spíše pružným a měkčím materiálům. Ortopedická lamelová matrace SÁRA umožňuje nastavení tuhosti dle vlastních potřeb a požadavků. Tuhost matrace lze v jednotlivých zónách nastavit a změnit pomocí jednoduché výměny pružících nosníků.
 

Roznášecí vrstva

Na pružný lamelový rošt matrace SÁRA je položena vysoce prodyšná roznášecí vrstva, zajišťující rovnoměrné rozložení váhy těla. Firma JELÍNEK umožňuje svým zákazníkům vybrat si takový typ roznášecí vrstvy, který jim bude nejlépe vyhovovat. Zvolit si můžete např. oblíbenou studenou PUR pěnu, NAWAPUR, CELLPUR, XDURA nebo luxusní latexovou pěnu EMBRACE.  V naší nabídce najdete také pěnu NATURLATEX, na jejíž výrobu se používá 100% přírodní mléko z brazilského kaučukovníku. Roznášecí vrstvy z nabídky JELÍNEK jsou prodyšné a zamezují tak tvorbě plísní nebo množení roztočů.
 

Potah matrace

Ke zdravému a pohodovému spánku je také důležité udržovat vaše lůžko v hygienické čistotě. Matrace je totiž ideálním místem pro množení roztočů a bakterií. Potah matrace SÁRA je proto snímatelný a pratelný. Vybrat si můžete ze tří druhů potahů! Zvolit si můžete například potah ze stoprocentní bavlny, který lze prát až při teplotě 90°C! Dále je v nabídce potah s technologií Micro active skládající se ze tří vrstev, které zajišťují dobrý odvod vlhkosti, díky čemuž zabraňuje tvorbě plísní. Vybrat si také můžete potah matrace s výtažky z rostliny Aloe vera, jejíž aroma zabraňuje vzniku zápachů, odstraňuje nepříznivé mikroorganismy a poskytuje tak ochranu proti bakteriím a plísním. Potah se vyznačuje vysokou absorpcí vlhkosti, je vhodný pro alergiky a lze jej prát při teplotě do 60°C.

Hodnoty, na kterých si zakládáme

Proč si udělat radost u nás

Vyrobeno na Valašsku

Pokračujeme v rodinné tradici a řemeslné ruční práci už od roku 1897.

Kvalita a udržitelnost

Náš nábytek z masivního dřeva vám vydrží po generace.

Lidský dotek a ruční práce

Každý náš výrobek projde pod rukama desítky lidí.

Rozumíme zdravému spánku

Již 30 let vyrábíme na míru ortopedické lamelové matrace SÁRA.

Naše služby od A do Z

Od návrhu interiéru až po vlastní dopravu a montáž po celé ČR a SR.