Menu
zavřít

Jak správně vybrat matraci?

01. Únor 2018 Jak vybrat matraci

Postel je jedním z nejúžasnějších vynálezů všech dob.
Není důležité, kolik času na lůžku strávíte, ale jak kvalitní bude odpočinek, který si zde dopřejete. Právě při spánku je člověk schopen zregenerovat až 90% svých fyzických i duševních sil. Na to, zda se člověk vzbudí čilý a odpočatý, má rozhodující vliv správný výběr matrace. Pro zdravý spánek a dokonalou relaxaci Vám nabízíme ortopedické lamelové matrace SÁRA KLASIK, SÁRA KOMFORT.

Jak správně vybrat matraci?

Na co je třeba myslet při výběru kvalitní matrace?

  • Matrace by měla skýtat především dostatečně velký prostor – u nás Vám vyrobíme matraci v jakémkoli rozměru. Možné jsou i oblé a šikmé tvary. Další důležitou věcí je, aby postel byla dostatečně dlouhá a široká –  ideální délka lůžka je alespoň
    o 25 cm větší než výška postavy, doporučená šířka je 90 cm (u dvoulůžka minimálně 160 cm).
  • Kvalitní matrace poskytne anatomicky správnou podporu těla – především ortopedický lamelový rošt, který je součástí naší matrace, se stal přímo nadčasovým řešením pro zdravý spánek. Rošt dokáže citlivě zkopírovat tvar těla v jakékoliv poloze a dostatečně pevně jej podepřít, dokonale uvolnit a protáhnout. Pokud bude relaxovat na jedné matraci více osob, nemějte obavy, matraci nepoškodíte.  Vzhledem k tomu, že každý jedinec má individuální zakřivení páteře, dopřejte si delší spánek každý na své matraci, která Vás dokonale podepře a uvolní.
  • Tvrdost matrace SÁRA KLASIK, SÁRA KOMFORT, možné přizpůsobit individuálně váze uživatele – nosnou částí ortopedického lamelového roštu, který je vložen dovnitř matrace, jsou tři pěnové nosníky. Podle váhy spáče je možné vložit do matrace nosníky příslušné tuhosti pro jednotlivé váhové kategorie (do 60 kg, 60-80 kg, 80 – 110 kg nebo nad 110 kg).
  • Povrchovou měkkost u ortopedických lamelových matrací zajistí kvalitní pěna – naše firma nabízí pěny ve špičkové kvalitě. Vybrat si můžete kvalitní PUR pěnu, pěnu NAWAPUR, extrémně prodyšnou pěnu CELLPUR nebo komfortní latexovou línou pěnu EMBRACE.
  • Pro mnohé zákazníky je důležitá výška matrace. Výška matrací SÁRA je dle zvolené roznášecí vrstvy 15 – 17 cm. Zákazníkům, kteří požadují více komfortní poležení nebo vyšší matraci doporučíme matraci SÁRA KOMFORT. V tomto případě je  SÁRA KLASIK doplněna o další 5 cm vysokou vrstvou ERGOFLEX.
  • Vybrat si můžete i potah, který Vám bude vyhovovat. Konstrukce ortopedické lamelové matrace skýtá dostatečný prostor pro odvádění vlhkosti. Dokonalou hygienu matrace pak zaručí snímatelný prací nebo omyvatelný potah. V naší nabídce naleznete potah bavlněný, který je možno vyvářet na 90°C, potah MICRO ACTIVE a ALOE VERA je možné prát do 60°C.  Všechny typy textilních a úpletových potahů jsou prošity antialergickou vrstvou z dutého  vlákna. Doporučujeme jednou za rok potah matrace sejmout, matraci provzdušnit a potah vyprat. Do léčeben, nemocnic a pro jedince upoutané dlouhodobě na lůžko nabízíme paropropustný, prodyšný potah SANAPUR.
  • Výhodou ortopedické lamelové matrace je její obnovitelná životnost. Zakoupit si můžete nový potah, roznášecí vrstvu i nové pěnové nosníky. Do jednoho roku od zakoupení matrace  můžete využít možnosti výměny pružících nosníků za jinou váhovou kategorii zdarma. Na dřevěné lamely garantujeme celoživotní záruku.
  • Sendvičová konstrukce matracového jádra matrace DIANA umožňuje matraci použít oboustranně s možností výběru měkčí a tvrdší strany. Základní jádro je možné doplnit o další vysoce kvalitní pěnu z naší nabídky jako je NAWAPUR a CELLPUR. Sendvičovou matraci DIANA doporučujeme jako levnější variantu kvalitního spánku do dětských pokojů a do rozkládacího lůžka DIANA.
  • Pro správnou funkci matrací je důležité, aby matrace ležela na pevném a rovném podkladu bez ostrých hran a hrotů, například na hustém laťovém roštu, desce a podobně. Matrace je vhodné umístit do postelí s bočnicemi. Lehací plochu doporučujeme zapustit cca 5 cm.

Naši aktuální nabídku matrací naleznete na našem webu https://www.jelinek.eu/matrace/.

Pokud si nejste výběrem matrace jisti nebo potřebujete s výběrem poradit, neváhejte nás kontaktovat na přímo nebo přes kontaktní formulář.

Hodnoty, na kterých si zakládáme

Proč si udělat radost u nás

Vyrobeno na Valašsku

Pokračujeme v rodinné tradici a řemeslné ruční práci už od roku 1897.

Kvalita a udržitelnost

Náš nábytek z masivního dřeva vám vydrží po generace.

Lidský dotek a ruční práce

Každý náš výrobek projde pod rukama desítky lidí.

Rozumíme zdravému spánku

Již 30 let vyrábíme na míru ortopedické lamelové matrace SÁRA.

Naše služby od A do Z

Od návrhu interiéru až po vlastní dopravu a montáž po celé ČR a SR.