Menu
zavřít
  • Domů
  • Blog
  • 5 tipů na vánoční dárky nejen pro spáče

5 tipů na vánoční dárky nejen pro spáče

09. Prosinec 2021

Přemýšlíte, jaké dárky letos pořídit sobě nebo svým nejbližším? Teplé ponožky nebo vlněný svetr sice potěší kdykoliv, ale nejspíš příliš neohromí. Na druhou stranu, velká krabice s nazdobenou mašlí zaručeně vyvolá pozornost a obdarovanému rozzáří oči. Zkuste letos vsadit na kvalitní a praktický dárek, který bude dělat radost spoustu let. Začít můžete třeba u našich tipů na dárky, které potěší každého spáče.

5 tipů na vánoční dárky nejen pro spáče

Vánoce stíháme!

GARANCE DORUČENÍ DO VÁNOC

Objednejte do pátku 17. 12. naše matrace, polštáře, chrániče či jiné doplňky a do Vánoc je budete mít 100% doma!


1. Polštář, ze kterého nebolí za krkem

Znáte to, ráno se probudíte a nemůžete pořádně hnout s krkem. Cítíte se rozlámaní a během celého dne si masírujete ztuhlou šíji.  Jak se zbavit těchto nepříjemných bolestí za krkem? Nejdřív se zamyslete, v jaké poloze nejčastěji spíte a podle toho si zvolte správný polštář. Pokud například spíte nejraději na boku, měli byste používat vyšší polštář, který poskytuje kvalitní podporu krku tak, aby měly krční obratle horizontální polohu. Svou pozornost také zaměřte na materiál polštáře a jeho

vlastnosti. Třeba anatomický polštář HUGO je vyroben z tzv. „líné pěny“ TERMOPUR, která výborně reaguje na teplo a tak se dokonale přizpůsobí anatomii vaší hlavy a krku. Oproti nepřizpůsobivým a naducaným polštářům si u něj můžete s pomocí vyměnitelných jader nastavit i různé stupně tvrdosti, podle vašich potřeb. Díky správně zvolenému polštáři se vám bude celou noc pohodlně spát a na nepříjemné bolesti za krkem si po ránu už ani nevzpomenete. 

Ideální polštář podle polohy spánku

Spaní na boku – zvolte vyšší polštář. Vytvoří dostatečnou podporu krku tak, aby byly vaše krční obratle ve vodorovné poloze. Obecně platí, že čím širší ramena máte, tím by měl být polštář vyšší. 

Spaní na zádech – potřebujete nižší polštář, který nebude vytvářet příliš velký tlak na váš krk. Vyvarujte se vyššímu polštáři, který může v poloze na zádech vytvářet svalové napětí. Zbytečně tak budete namáhat svůj krk a páteř.

Spaní na břiše – vyberte si velmi nízký a spíše menší polštář. Při spaní na břiše se nám krk nepřirozeně ohýbá a nevhodně vybraný polštář může způsobit bolesti hlavy a krční páteře. V ideálním případě doporučujeme, naučit se postupně spát více na boku či na zádech. 

Polštář snů by měl splnit následující:

  • má dostatečnou oporu pro váš krk, 
  • hodí se k vaší nejčastější spánkové poloze (na boku,   na zádech, nebo na břiše),
  • má přizpůsobitelnou tvrdost
  • není až příliš vysoký a naducaný, 
  • má paměťovou pěnu,
  • je z kvalitních zdravotně nezávadných materiálů, 
  • má snímatelný pratelný potah 

2. Vsaďte na kvalitní matraci

Cítíte se občas po ránu „rozlámaně“? Nebo máte sedavé zaměstnání, které může vyvolávat častější bolesti krční páteře či beder? Příčiny mohou být různé, ale přemýšleli jste nad tím, jak a na čem spíte? Kvalitní matrace je alfou i omegou zdravých zad a dobrého spánku. Pokud celou noc spíte na proleželé matraci bez dostatečné opory zad, je nejvyšší čas se s ní rozloučit a pořídit si novou. 

Při výběru nové matrace vsaďte na kvalitní materiály a individuální výběr matrace podle typu vaší postavy a vašich spánkových návyků. Zaměřte se na prodyšné materiály, které jsou zdravotně nezávadné a hypoalergenní, jako má například matrace SÁRA Klasik. Matrace vybírejte podle tvrdosti a podle své váhové kategorie, zajistíte si tím správnou podporu zad. Milovníkům pohodlí ve vyšší váhové kategorii bude sedět naše matrace SÁRA Komfort. Matrace se přizpůsobí i vašemu věku a zdravotnímu stavu. Pro mladší generace se výborně hodí třeba tato matrace SÁRA Basic. Nejnovější matrací z naší dílny je SÁRA Spirit. Novým prvkem této matrace je snadno snímatelný horní díl potahu – jednoduše jej pomocí zipu odepnete a samostatně vyperete. Díky tomu nemusíte složitě manipulovat s celou matrací.

Co si ujasnit při výběru matrace? 

  • spíte raději na tvrdší matraci, měkčí, nebo něco mezi tím,  
  • jaká je vaše váhová kategorie, 
  • jste alergik nebo astmatik – zvolte antibakteriální materiály, 
  • máte nějaké zdravotní omezení, na matraci byste se měli cítit především pohodlně, ať už spíte na zádech, na boku či na břiše, 
  • neměla by vás tlačit, nebo naopak být příliš měkká, 
  • jaký rozměr matrace potřebujete

TIP: Dvojmatraci pro páry si vyberte takovou, která se může individuálně nastavit pro každého zvlášť. Stačí, když si u nás vyberete jakékoliv dvě matrace a v objednávce nám dáte vědět, že chcete dvoumatraci v jednom potahu.

Naše ortopedická lamelová matrace SÁRA má v sobě zabudovaný ortopedický lamelový rošt, který dokáže dostatečně pevně a přitom citlivě zkopírovat tvar těla v jakékoliv poloze. Díky tomu tělo správně podepře, uvolní se tlak na meziploténkové obratle a ty přes noc přirozeně zregenerují. Při spánku v poloze na boku zůstává osa páteře rovná, při ležení na zádech ve svém přirozeném, fyziologicky zakřiveném tvaru. Se správně sestavenou matrací se tak postupně můžete rozloučit s bolestmi a probouzet se odpočatí a svěží.

3. Prodlužte životnost vaší matrace

Komfort vaší postele můžete významně povýšit speciálním chráničem na matrace, který ji perfektně ochrání před znečištěním, doplňuje matraci o pocit tepla, nebo naopak ochladí teplokrevné spáče. Dále přispívá k jejímu příjemnému změkčení a především k životnosti. Praktický chránič se velice snadno upevní přímo na matraci pomocí speciálních gumových pásků. Díky tomu se ani často převalující spáči nemusí bát, že by chránič z matrace sklouzl.

Proč je dobré používat chránič matrací? 

  • velmi dobrá absorpce vlhkosti, 
  • neutralizuje zápach,
  • vhodný i pro alergiky či astmatiky,
  • vhodný na všechny typy matrací, 
  • lze prát v pračce, je tedy hygieničtější a zabraňuje většímu  množení plísní a bakterií,
  • chrání potah matrace před ušpiněním 

Jaký typ chrániče matrací si vybrat?

  • Pro zimní období a teplomilné spáče se hodí WARMER, který vytváří dokonalý pocit tepla. Eliminuje nežádoucí zápachy s deodorizačním účinkem. 
  • Pro letní období a horkokrevné spáče doporučujeme COOLER, který navodí ochlazující pocit. Vyznačuje se vysokou absorpcí tepla a poskytuje tak příjemné ochlazení nejen v horkých letních nocích.
  • Pro celoroční použití doporučujeme chránič z BAVLNY, ALOE VERA nebo MICRO ACTIVE

4. Trefte se do vkusu vašich blízkých

Nejste si jistí, jestli se konkrétním dárkem trefíte do vkusu obdarovaného? Nevadí, zkuste vsadit na jistotu a udělejte milované osobě radost dárkovým poukazem od JELÍNKA. Můžete vybírat z hodnot 1 000, 2 000, 5 000 nebo 10 000 Kč. Ukažte svým blízkým, že vám na nich záleží a investujte do jejich zdravého spánku.

5. Dárek, který nic nestojí

V neposlední řadě zkuste darovat i něco velmi hodnotného, co vás přitom nic nestojí. Dobrou náladu, klid a vánoční pohodu. Protože to je ze všeho nejdůležitější. Je dobré si uvědomit, že příjemnou sváteční atmosféru netvoří jen dárky nebo dekorace, které do svého interiéru vyberete, ale především klid a pohodová nálada. Pusťte si vánoční koledy, dejte si horký nápoj, nohy do teplých ponožek, uvelebte se na pohodlné sedačce a mrkněte na pěknou pohádku. A hlavně si užijte Vánoce bez shonu a především ve zdraví.

Hodnoty, na kterých si zakládáme

Proč si udělat radost u nás

Vyrobeno na Valašsku

Pokračujeme v rodinné tradici a řemeslné ruční práci už od roku 1897.

Kvalita a udržitelnost

Náš nábytek z masivního dřeva vám vydrží po generace.

Lidský dotek a ruční práce

Každý náš výrobek projde pod rukama desítky lidí.

Rozumíme zdravému spánku

Již 30 let vyrábíme na míru ortopedické lamelové matrace SÁRA.

Naše služby od A do Z

Od návrhu interiéru až po vlastní dopravu a montáž po celé ČR a SR.